Kako narediti svoj Instagram bolj zaseben: 8 koristnih nasvetov

Kako narediti svoj Instagram bolj zaseben: 8 koristnih nasvetov

Ker družbena omrežja še naprej rastejo, je njihovo delovanje na njih lahko tvegano. Pogosto ne poznate polovice ljudi, ki vam sledijo, lahko pa celo, da vas kdo zasleduje.



Ta možnost je še posebej grozljiva na platformah samo za medije, kot je Instagram, ki so zasnovane tako, da vas in druge spodbudijo, da odkrijete več uporabnikov, tako da svoje slike in videoposnetke prikažete na zavihku Razišči.

Vendar pa je mogoče uživati ​​v bolj zasebni izkušnji Instagrama.





Galerija slik (2 sliki) Razširi Razširi Zapri

Obstaja velika verjetnost, da ste na Facebooku in Instagramu aktivni za različne namene. Prvi vam omogoča, da ostanete v stiku s svojo družino in prijatelji, drugi pa verjetno bolj za posodobitve, ki jih ne želite deliti z ljudmi, ki jih poznate v resničnem življenju.

Zato je prvi korak k bolj izolirani izkušnji Instagrama prekinitev povezave vašega Facebook profila z Instagramom. Tako Facebook ne bo mogel medsebojno deliti podatkov obeh vaših profilov, na primer svojim znancem na Facebooku sporočiti, da ste na Instagramu.



Če želite prekiniti povezavo vašega Facebook računa z Instagramom, pojdite na svoj Stran profila na Instagramu . Tam se dotaknite ikona hamburgerja v zgornjem desnem kotu in vnesite Nastavitve . Pomaknite se navzdol, dokler ne najdete Povezani računi in kliknite Facebook . Zdaj se dotaknite Gumb za prekinitev povezave in vse si pripravljeno.

kako uvoziti ščetke v rodu

2. Nastavite svoj Instagram račun na Private

Galerija slik (2 sliki) Razširi Razširi Zapri

Končna možnost, da se odmaknete od ogromne Instagram baze uporabnikov, je, da svoj račun preprosto naredite zasebnega. Nato lahko izberete, kdo vam lahko sledi in si ogleda vaše zgodbe ali objave.

Če želite svoj profil na Instagramu spremeniti v zasebni, pojdite na Nastavitve in vklopite Zasebni račun možnost. Upoštevajte, da to ne bo vplivalo na vaše obstoječe spremljevalce, zato boste morda želeli preveriti svoje Seznam sledilcev da zagotovite dostop do vaše galerije le ljudem, ki jih poznate.

3. Izberite in izberite svoje bližnje prijatelje

Zasebni profili imajo svoje pomanjkljivosti. Ne boste imeli velikega števila privržencev ali pa vas bodo uporabniki, kot so vaši sorodniki, nenehno motili, da jih spustite.

Za odpravo teh težav priporočamo pripravo seznama bližnjih prijateljev, na katerem lahko svoje zgodbe delite z določenim naborom uporabnikov, ne da bi pri tem vznemirili ostale privržence. Ta funkcija vam omogoča, da delite več osebnih trenutkov, ne da bi skrbeli, da bi jih gledali vaši starši ali celo neznanci, hkrati pa ohranili javni profil.

Če želite konfigurirati seznam, se dotaknite Zapri možnost Prijatelji ki se nahaja v meniju hamburgerja vašega profila. Pod Zavihek Vaš seznam , dodajte ali odstranite svoje bližnje prijatelje. Na strani je celo Kartica s predlogi kjer Instagram uporabnikom priporoča, da jih dodate na seznam Zapri prijateljev glede na to, kako pogosto z njimi komunicirate.

Ko končate, boste imeli zelena možnost pred objavo nove zgodbe. Izberite to možnost, če jo želite deliti samo z uporabniki, ki so na vašem seznamu prijateljev. Poleg tega, če želite osebo odstraniti s seznama, lahko to storite preprosto, saj je Instagram ne opozori.

4. Prevzemite nadzor nad svojimi zgodbami

Galerija slik (2 sliki) Razširi Razširi Zapri

Če želite določiti strožja pravila, kdo lahko gleda ali celo nadaljuje skupno rabo vaših zgodb, je tudi za to na voljo veliko možnosti. Če želite dostopati do njih, pojdite Story Controls notri Nastavitve . Če želite blokirati ogled katerega koli uporabnika, ga dodajte s prvo možnostjo.

Prav tako lahko onemogočite skupno rabo, ki vsem omogoči nadaljnjo skupno rabo vaših zgodb ali jih posreduje kot neposredna sporočila. Če imate javni profil, imate celo možnost prepovedati odgovore vsem ali določenemu številu ljudi.

5. Onemogočite stanje dejavnosti

Galerija slik (2 sliki) Razširi Razširi Zapri

Za razliko od Facebook Messengerja ali WhatsAppa najverjetneje ne uporabljate Instagram -jevih DM -jev za kaj drugega kot za posredovanje slik in memov svojim prijateljem. Zato statusa, ki ste ga nazadnje videli na Instagramu, očitno ni treba in najbolje je, da ga izklopite. Možnost, da onemogočite stanje zadnjega ogleda na Instagramu, je na naslovu Nastavitve > Status dejavnosti .

6. Popravite nadzor nad komentarji

Galerija slik (2 sliki) Razširi Razširi Zapri

Z več kot milijardo uporabnikov je lahko Instagram občasno negativen in neželen, tako kot vsako drugo družabno omrežje. Če se vaš profil s temi težavami srečuje prepogosto, poskusite prilagoditi kontrolnike za komentarje.

Instagram vam omogoča, da se odločite, kdo lahko in ne more komentirati vaših slik. Lahko bi šli v obe smeri-ustvarite seznam dovoljenih, če želite, da nekaj ljudi pusti komentarje na vaših objavah, ali črni seznam, ki nekaterim uporabnikom prepoveduje, ostalim pa dovoljuje. Možnost za to se nahaja v nastavitvah pod Nadzor komentarjev . Še več, lahko omogočite filtre za samodejno skrivanje žaljivih komentarjev ali ročno dodate nabor besed in besednih zvez, ki jih želite blokirati.

7. Ustavite samodejno objavljanje

Galerija slik (2 sliki) Razširi Razširi Zapri

Instagram privzeto samodejno doda slike ali videoposnetke, ki ste označeni, na skrajni desni zavihek vašega profila. Včasih pa so te objave preprosto neželena pošta ali slike, ki jih preprosto ne marate. Če jih želite pregledati, preden jih dodate v svoj profil, onemogočite datoteko Samodejno dodaj možnost v Vaše fotografije in videoposnetki nastavitve. Lahko celo odstranite obstoječe označene slike sebe.

8. Skrij svoje bivanje

Galerija slik (2 sliki) Razširi Razširi Zapri

Vaša lokacija je ena izmed najbolj občutljivih informacij o družbenih aplikacijah, kot je Instagram in ljudje na njej. Zato se je varneje izogniti geografskemu označevanju svojih objav in celo podelitvi dovoljenja GPS Instagramu.

V napravah iOS lahko to storite tako, da obiščete Nastavitve > Zasebnost > Lokacijske storitve v sistemu Android pa se nahaja na naslovu Nastavitve > Varnost in lokacija .

Vrsta profesionalca: Če želite dodeliti začasna dovoljenja aplikaciji za Android, poskusite Bouncer. Dovoljenja lahko samodejno prekliče, takoj ko zapustite določeno aplikacijo.

Ali vas Instagram vohuni?

Z uporabo teh ukrepov bi morali uživati ​​v zasebnejši izkušnji na Instagramu. A še nekaj jih je načine, kako vas Instagram vohuni . Če vam to ni všeč, vam preostane edina možnost, da popolnoma zapustite platformo.

Deliti Deliti Cvrkutati E-naslov Ali je vredno nadgraditi na Windows 11?

Windows je bil preoblikovan. Toda ali je to dovolj, da vas prepriča, da preidete z operacijskega sistema Windows 10 na Windows 11?

Preberite Naprej
Sorodne teme
  • Družbeni mediji
  • Varnost
  • Spletna zasebnost
  • Instagram
O avtorju Shubham Agarwal(136 objavljenih člankov)

Shubham s sedežem v Ahmedabadu v Indiji je samostojni tehnološki novinar. Ko ne piše o tem, kar je v svetu tehnologije v trendu, ga boste našli, da s fotoaparatom raziskuje novo mesto ali igra najnovejšo igro na svoji PlayStation.

Več od Shubham Agarwal

Naročite se na naše novice

Pridružite se našemu glasilu za tehnične nasvete, ocene, brezplačne e -knjige in ekskluzivne ponudbe!

Kliknite tukaj, če se želite naročiti